Een uitgebalanceerd dieet is essentieel

Een gezonde levensstijl gecombineerd met een gevarieerd voedingspatroon is belangrijk om fit te blijven tijdens de zwangerschap. De verhoogde voedingsbehoeften helpen om een ideale omgeving te creëren voor je baby waarin hij op een gezonde manier kan groeien.

Naarmate je eetlust zich geleidelijk aanpast en toeneemt, wat leidt tot gewichtstoename, vinden al deze veranderingen plaats om aan alle behoeften van de baby te voldoen. Dit is vooral te zien in het derde trimester van de zwangerschap, waarin een groeispurt zal optreden. Gemiddeld kom je 11,5 tot 16 kg aan tijdens de zwangerschap.

Deze speciale voedingsbehoeften nemen zowel in kwantiteit als in kwaliteit toe, vooral vitamines, mineralen en sporenelementen,

Daarom bestaat de noodzaak om voedingssupplementen te overwegen om een ​​tekort te voorkomen. Deze speciale aandacht voor voeding moet tijdens de borstvoeding worden voortgezet.

Tijdens de zwangerschap verbruik je ongeveer 65.000 Kcal, waarvan er 11.000 direct worden gebruikt voor de groei van je baby. Tijdens het derde trimester van de zwangerschap heb je ongeveer 300 Kcal/dag extra nodig.

andere aangeraden artikels

TE VERMIJDEN VOEDING

TE VERMIJDEN VOEDING

L’alcool, le tabac, mais aussi trop de caféine peuvent être nocifs pour votre bébé. Quels aliments devriez-vous éviter ?

Infecties voorkomen doe je zo

Infecties voorkomen doe je zo

Tijdens de zwangerschap ben je beter voorzichtig met rauwe groenten en fruit, vlees en andere voedingswaren. Wat kan je doen om een infectie te voorkomen?