EVENWICHTIGE VOEDING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Tijdens de zwangerschap verandert er heel veel in je voedingsbehoeftes en in je lichaam. Hoe draag je er het best zorg voor?

Vanaf het eerste trimester maakt je lichaam zich klaar voor de zwangerschap door een hoger vermogen in het opnemen van calcium en ijzer. Ook worden bepaalde voedingsstoffen anders gebruikt om een reserve aan te leggen of ze efficiënter te gebruiken.

Je eetlust neemt geleidelijk toe om zich aan te passen aan de stijgende energiebehoefte.

Dit zal leiden tot gewichtstoename. Al deze veranderingen zijn nodig om aan alle behoeften van de baby te voldoen.

Gemiddeld kom je 11,5 tot 16 kg aan tijdens de zwangerschap. Je arts zal je gewicht opvolgen.

In het derde trimester van de zwangerschap maakt je baby een flinke groeispurt.

Je kan de eerste helft van de zwangerschap zien als een voorbereidende periode waarin reserves worden aangelegd die je baby tijdens de tweede helft van de zwangerschap zal gebruiken.

Een kwalitatieve voeding is noodzakelijk omdat veel voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, oligo-elementen) essentieel zijn voor een goede ontwikkeling van je baby, al vanaf de bevruchting.

 

andere aangeraden artikels

TE VERMIJDEN VOEDING

TE VERMIJDEN VOEDING

L’alcool, le tabac, mais aussi trop de caféine peuvent être nocifs pour votre bébé. Quels aliments devriez-vous éviter ?

Infecties voorkomen doe je zo

Infecties voorkomen doe je zo

Tijdens de zwangerschap ben je beter voorzichtig met rauwe groenten en fruit, vlees en andere voedingswaren. Wat kan je doen om een infectie te voorkomen?